Lee Cooper steunt vrijwilligersorganisatie Tejo

    14 november 2023

    ALGEMEEN – Lee Cooper blaast dit jaar 115 kaarsjes uit en steunt TEJO als actie voor De Warmste Week.

    Dit iconisch denimmerk met een lange geschiedenis is expert in het creëren van de ideale fit: jeans waar jij je het beste in voelt. Deze boodschap hebben ze in de jaren ’70 en ’80 al duidelijk gecommuniceerd.

    Be Yourself

    ‘Be Yourself’ was lange tijd de baseline van het merk en die hebben ze in 2022 terug naar boven gehaald. Vandaag is deze boodschap meer relevant dan ooit tevoren.

    Caroline De Coker (Lee Cooper CEO): “Onze baseline is ‘Be Yourself’ en voor ons was het belangrijk om de daad bij het woord te voegen. Om ons 115-jarig bestaan te vieren, wilden we iets teruggeven aan de maatschappij. De vzw Tejo (Therapie voor Jongeren) is een mooie organisatie van de Koning Boudewijn Stichting, die zich inzet voor het mentaal welzijn van jongeren. We hebben met hen samengezeten en al snel was duidelijk, dat dit een organisatie is waar we ons graag achter zetten.”

    Tejo

    Tejo is opgericht door een advocate, die elke dag werd geconfronteerd met de noden van de jongeren op vlak van mentaal welzijn. Zij merkte, dat er weinig begeleiding en opvolging was voor deze groep en wou hierin verandering brengen.

    Bij Tejo werken ze met 98 % vrijwilligers in 19 verschillende Tejo-huizen. Ze zijn niet afhankelijk van subsidies, enkel van vrije giften. De vraag voor het opstarten van een Tejo-huis komt vanuit de vrijwilligers. Dit gebeurt in samenwerking met de lokale besturen, CLB’s, scholen, enz.

    Het is een unieke organisatie, waar jongeren gratis en anoniem 10 gesprekken krijgen met een professionele therapeut. Ze moeten geen toestemming krijgen van hun ouders om afspraken in te plannen. Ze hopen hiermee hopen, dat jongeren sneller hulp vragen op de cruciale momenten als het nodig is.

    Badges

    Om Tejo te steunen heeft Lee Cooper badges ontworpen, die ze op hun webshop Lee Cooper en via hun retailers zullen verkopen. De opbrengsten gaan integraal naar Tejo en worden tijdens De Warmste Week eind december geschonken.

    Op de badges zijn jongeren te zien, die zich uiten in verschillende dance moves, waarin zij volledig zichzelf zijn.

    De badges zijn sinds september te koop; 5 badges kosten € 9,95.

    Info: Lee CooperTejo vzwDe Warmste Week.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons