Lichtjeswandeling voor overleden kinderen

    01 december 2023

    NINOVE – Het Huis van het Kind organiseert zondag 10 december een lichtjeswandeling doorheen de straten van het stadscentrum, naar aanleiding van de Wereldlichtjesdag.

    Ieder jaar is het op de tweede zondag in december Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdszones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen, die hun kind hebben verloren.

    Oproep

    Zondag 10 december trekt voor die gelegenheid een lichtjeswandeling door de Ninoofse straten. Het parcours loopt langs de Burchtstraat, de Marktstraat, de Graanmarkt, het Clement Behnplein, de Koepoortstraat, de Edmond De Deynstraat, de Pauwstraat, het Kerkplein, de Dam, de Lavendelstraat, de Beverstraat, het Oudstrijdersplein, de Centrumlaan, de Bevrijdingslaan, de Onderwijslaan, het Park en de Denderkaai.

    Het Huis van het Kind doet een oproep tot de mensen, die langs het parcours wonen. Het zou heel leuk zijn als zij een lichtje laten branden aan hun deur of het raam langs de straatkant. Zo krijgt het parcours een warme gloed.

    Herinneren

    De wandeling door de stad eindigt in het park, waar de aanwezigen de kans krijgen om de naam van hun sterrenkindje te (laten) kerven in een houten hangertje. Begeleid door een warm drankje en een streepje muziek door Lieselotte Jacobs, zorgt de stad zo voor een warm moment van samenzijn.

    De schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “Een dierbaar iemand verliezen heeft steeds een grote impact op ons welzijn. Als je je kind verliest, gebeurt datgene wat niemand verwacht. Grote dromen worden omgezet in een levenslang verdriet. Alhoewel dat verdriet misschien verzacht over de jaren heen, draag je als ouder het verlies van je kind een leven lang mee. Dat wordt soms vergeten. We vinden het als bestuur maar ook als burger belangrijk ons medeleven te tonen en hen te blijven herinneren. Daarom nodigen we ouders, grootouders, familie of vrienden uit om samen deze kinderen blijvend een plaats te geven. Want zelfs al zijn ze fysiek niet meer aanwezig, in de harten blijven ze een grote plek behouden.”

    Praktisch

    • Datum en uur: zondag 10 december om 17 uur.
    • Plaats: start aan het Sociaal Huis, Burchtstraat 46 Ninove.

    Info: WereldlichtjesdagHuis van het Kind.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons