Linda ruimde vorig jaar 51 keer zwerfvuil

    13 februari 2023

    NINOVE – Met bijna 1 zwerfvuilronde per week haalde Linda Quintijn de wisselbeker van de Ninoofse zwerfvuiljagers voor 2022 binnen.

    Het doel van de Ninoofse zwerfvuiljagers is om een bijdrage te leveren in de strijd tegen het zwerfvuil. Dat doen ze door maandelijkse groepsopruimingen in Ninove en de deelgemeenten. Daarnaast kun je dagelijks her en der leden van de groep tegenkomen, die in hun vrije tijd hun buurt proberen zwerfvuilvrij te houden.

    Zorg

    Zo ook Linda Quintijn. “Ik ben al twee jaar vooral actief in Ninove zelf en de randgemeenten; daarvoor ook reeds een tweetal jaar in Haaltert. Waarom ik dat doe? De zorg voor het milieu. De impact van al dat afval op de natuur vind ik zorgwekkend. Door te zorgen voor een propere omgeving hoop ik mensen te overtuigen om minder afval weg te gooien. Door te ruimen heb ik meer sociale contacten, onderweg spreken mensen je aan.”

    Ook al lijkt dit soms vechten tegen de bierkaai, toch vinden Linda en de andere zwerfvuiljagers dat niets doen geen optie is. Zij blijven dus de straten, wijken, wegbermen, waterlopen en natuurgebieden zoveel mogelijk zelf opruimen, geheel op vrijwillige basis. Na een melding aan de stadsdiensten komen de ploegen van Ninove Nette Stad de witte zakken en de eventuele gemelde sluikstorten ophalen.

    Wisselbeker

    Linda Quintijn was in 2022 blijkbaar heel actief: ze ging 51 keer zwerfvuil ruimen. Daarvoor ontving ze vrijdag 10 februari de wisselbeker van de Ninoofse zwerfvuiljagers. Deze gaat sinds 2020 naar het groepslid, dat in een jaar tijd de meeste individuele zwerfvuilacties onderneemt.

    Linda haalde in 2022 zoals gezegd 51 ruimbeurten, net 1 meer dan Caterine Vannoorden (50), die de allereerste wisselbeker ooit ontving. Patricia Vanaudenhove realiseerde vorig jaar 20 opruimbeurten.

    Eerder mochten ook Ann Robberechts en Kevin Baert het kleinood een jaar op de schouw zetten.

    Het moeten niet altijd Kastaars, Bafta’s, Emmy’s, Grammy’s, Ensors of Oscars zijn. Een mooie wisselbeker voor verdienstelijke mensen mag ook aandacht krijgen.

    Proficiat aan Linda en haar collega-zwerfvuiljagers!

    MLI – Foto’s: Ninoofse zwerfvuiljagers

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons