Lokale field agent Eveline ondersteunt Ninove en Geraardsbergen in de strijd tegen COVID-19

    05 december 2020

    NINOVE/GERAARDSBERGEN – Sinds begin november is Eveline Snellinckx de lokale field agent voor de eerstelijnszone Dender-Zuid. Op enkele weken tijd is zij een grote meerwaarde gebleken voor de zone van Ninove en Geraardsbergen in de strijd tegen heropflakkeringen van COVID-19.

    Een field agent is opgeleid en tewerkgesteld door het consortium, dat verantwoordelijk is voor de centrale Vlaamse contact- en bronnenopsporing.

    De zorgraden van elke eerstelijnszone hebben lokaal een field agent. Sinds 2 november is dit Eveline Snellinckx voor de eerstelijnszone Dender-Zuid (Ninove-Geraardsbergen).

    Opdrachten

    Als field agent heeft Eveline drie belangrijke opdrachten

    Een eerste is de contactopsporing en het bronnenonderzoek op lokaal niveau, in nauwe afstemming met het centrale systeem. Eveline legt hierbij de focus op het contacteren van inwoners in kwetsbare situaties.

    In tweede instantie ondersteunt zij residentiële voorzieningen zoals de woonzorgcentra en de voorzieningen voor personen met een beperking.

    Tenslotte heeft ze een brede en steeds correcte kennis van de regelgeving omtrent het bestrijden van de corona-crisis. Zij leidt (para)medisch personeel op of sensibiliseert niet-medisch personeel.

    Callcenter

    De zorgraad wierf ook een medewerker aan om de telefonische druk bij de huisartsen te verminderen. Deze krijgt permanente opleiding en ondersteuning van de lokale field agent.

    Het callcenter wil correcte info geven én de huisartsen zoveel als mogelijk ondersteunen.

    De inwoners van Ninove en Geraardsbergen kunnen vanaf 23 november voor allerhande vragen in verband met corona terecht op het lokaal telefoonnummer 054-505 909.

    Inwoners, die symptomen hebben, moeten wél nog steeds naar hun huisarts bellen.

    Kader

    Ninove en Geraardsbergen vormen territoriaal samen de Eerstelijnszone Dender-Zuid, met een zorgraad als bestuur.

    Deze staat de lokale besturen bij in o.a. het beheersen van lokale uitbraken van COVID-19. Daarvoor stellen ze een COVID-19-team samen, met daarin een medische expert.

    Het is de verdienste van het COVID-19-team, dat hier onder meer een lokale field agent actief is, de OCMW’s een ‘Meldpunt Kwetsbare Situaties’ hebben en er een lokaal callcenter is opgestart.

    Info: lokale coronalijn: 054-505 909.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons