Dierenartsen hebben het steeds drukker

    15 oktober 2022

    NINOVE – “Tijdelijk geen nieuwe klanten wegens overbezet.” Die boodschap hangt aan de voordeur van dierenartsenpraktijk Marianne De Cuyper op de Burchtdam. Dierenartsen hebben het in onze regio zo druk, dat ze zelfs een klantenstop houden. Ook de dierenasielen kunnen nauwelijks volgen.

    “Het is niet de eerste keer, dat ik een klantenstop hou, maar ditmaal is het opnieuw nodig”, vertelt Marianne De Cuyper. “Ik ben al 36 jaar dierenarts en eigenlijk is het een vicieuze cirkel. Hoe meer je beschikbaar bent, hoe meer werk je krijgt. Mensen maken zich ook sneller zorgen door de slechte berichtgeving en de energiecrisis. We moeten meer poesjes klaarmaken voor adoptie, klanten verwachten dezelfde dag nog bloedresultaten… Dat alles vraagt meer werk. Dan heb je de keuze: ofwel trek je nog een collega aan ofwel hou je een klantenstop. Ik kies het laatste.”

    Meer werk per klant

    Bij AniCura Dierenkliniek De Molenhoek in Outer horen we een soortgelijk verhaal. Hoewel deze praktijk gegroeid is van zes naar acht dierenartsen en van vier naar zes assistenten hebben ze toch een drukke zomer achter de rug.

    “Wij zien het aantal klanten alleen maar toenemen”, beaamt dierenarts Philippe Van Vooren. “Tijdens de corona-periode zijn opvallend méér dieren in huis gehouden, waardoor we ook meer puppy’s zagen opduiken. Dat vraagt méér vaccineren en steriliseren. Maar we krijgen ook meer werk per klant. Er is meer vraag naar radiografieën, operaties en scannings. Post-corona viel het dan niet moeilijk te voorspellen, dat ook de dierenasielen zouden vollopen.”

    Wachtlijsten

    Martine Van Den Steen van het Dierenasiel Ninove aan Kerkveld kan dat alleen maar bevestigen.

    “De situatie wordt elke maand slechter. Nogal wat mensen willen post-corona af van hun dieren. We kunnen niet meer volgen en zijn verplicht om wachtlijsten aan te leggen. Op dit ogenblik houden we zo’n 90 katten en kittens bij en 23 honden. Dat is ook vaak het gevolg van echtscheidingen of een verhuizing naar een kleiner appartement. Wie interesse heeft om een dier te adopteren, kan altijd mailen naar dierenasielninove@hotmail.com. We vragen niets liever.”

    GGM

    Marianne De Cuyper: “Ofwel trek je nog een collega aan ofwel hou je een klantenstop. Ik kies het laatste.”

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons