Lichtjeswandeling om overleden kindjes te blijven gedenken

    11 december 2023

    NINOVE – Het Sociaal Huis organiseerde zondagavond 10 december een lichtjeswandeling doorheen het stadscentrum. De deelnemers betuigden daarmee hun medeleven met ouders van overleden kindjes.

    Ieder jaar komen op de tweede zondag in december wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19 uur een kaarsje aan. Dat gebeurde zondagavond ook in Ninove.

    Jennifer Van der borght van het Sociaal huis was alvast tevreden met de opkomst. “We deelden een 50-tal fakkels uit per deelnemend gezin. Die opkomst hadden we niet verwacht met dergelijk slecht weer. Voor ons is dit alvast een teken, dat er nood was om iets te doen rond overleden kindjes.”

    Warmte

    “Ik vind het heel belangrijk om onze steun te betuigen”, vertelde ons Kim, die aan de lichtjeswandeling deelnam. “We hebben het zelf van kortbij meegemaakt in de familie en onze vriendenkring. Als je zelf mama bent, weet je dat dit het meest verschrikkelijke is wat je kan overkomen. Het is vooral belangrijk, dat we die overleden kindjes steeds bij naam blijven noemen. Het is soms nog een taboe om er over te praten, maar praten is net heel belangrijk. Je mag verdriet hebben en iedereen verwerkt dat op een eigen manier. Wij kunnen tonen, dat we er voor hen zijn. Vandaag doen we dat extra met die fakkeltocht.”

    De schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “Dit is de eerste keer, maar dat project loopt al heel lang in Vlaanderen. Ik vind het belangrijk om het ook hier te doen omdat we in Ninove eveneens ouders hebben, die een kind hebben verloren. Dat verlies draag je levenslang mee. Het is daarom belangrijk om vanuit de stad ons medeleven te betuigen en op de een of de andere manier te verankeren, zodat die kinderen voor altijd in ons hart blijven zitten. Ik ben blij en tegelijk triestig, dat je dit moet organiseren. Dat betekent immers, dat mensen hebben geleden onder het verlies van een kind. Ik hoop, dat we ondanks het slechte weer, hier en daar wat warmte brengen.”

    Info: Wereldlichtjesdag – Sociaal Huis.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    10 december

    Op de wolken zitten kindjes
    met hun benen wiegend over de rand.
    Ze zien kaarsjes branden in hun huizen
    en blazen kusjes uit hun hand.

    Didalmi

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons