Ninoofse zwerfvuiljagers bereiken nieuwe mijlpaal

    09 maart 2024

    OUTER – De Ninoofse zwerfvuiljagers hielden afgelopen zaterdag 9 maart een gezamenlijke opruimactie.

    Kris De Wit mobiliseerde voor de gelegenheid aan de kerk van Outer zoveel mogelijk vrijwilligers om de 5.000ste zwerfvuilzak samen te ‘vieren’.

    Heugelijk of triestig

    We vroegen aan de bezieler van de Ninoofse zwerfvuiljagers wat zijn gevoel was bij dit moment. “Voor mij is dit eerder een heuglijk moment omdat het iets is, dat je als groep bereikt. De zwerfvuiljagers zijn een hechte groep vrijwilligers van diverse pluimage. Dat houdt ons op de been.”

    40 ton

    Gemiddeld weegt een gevulde zak 7 à 8 kg. Dat betekent, dat ze de afgelopen jaren bijna 40.000 kg hebben geruimd. Een getal om van te duizelen.

    We vroegen een aantal onder hen hoe zij aankijken tegen het ergerlijke zwerfvuilfenomeen.

    Geen beterschap

    Marie-Hélène en Paul ruimen al enkele jaren tussen de wijk Ter Duyst en de Kipsteekbeek op de grens met Denderhoutem. “Je houdt het niet voor mogelijk wat je allemaal aantreft”, getuigt het geëngageerde koppel. “Onlangs vonden we nog een arsenaal lege patronen lachgas. Maar ook een pakket vers gekocht vlees, massa’s lege flessen van sterke drank en een verdwaalde seksvideo behoren tot onze trofeeën.”

    Vrijwilliger Anja vertelde ons over de mogelijke redenen achter dit gedrag. “Het is zeker niet verbeterd sinds de nieuwe manier van innen en de restafvalcontainer wordt gewogen.” Bovendien is het systeem vrij ingewikkeld voor sommige mensen, die digitaal minder onderlegd of anderstalig zijn.

    “Het innen van statiegeld op blikjes zou wel een verbetering teweegbrengen”, besluit Anja.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons