Mag je nu 30 of 50 km/uur rijden op de Brakelsesteenweg?

    12 februari 2021

    OUTER – De verkeerssignalisatie voor de wegenwerken op de Brakelsesteenweg blijft voor onduidelijkheid zorgen. Sinds donderdag 11 februari geldt er een nieuw snelheidsregime. Of toch niet?

    Op de Brakelsesteenweg staat ter hoogte van het kruispunt met de Aardeweg in de richting van Brakel een groot verkeersbord. Dat duidt een snelheidsbeperking aan van 30 km/uur.

    Onduidelijk

    Maar 50 meter voor dit bord staat een ander bord. Dit kondigt aan, dat 100 meter verderop een snelheidsbeperking ingaat van 50 km/uur. Onduidelijkheid troef dus. Hoe snel mag je langs de werfzone nu echt rijden?

    De nieuwe verkeerssituatie is ingesteld omwille van de sloop van 2 woningen voor de bouw van het toekomstig winkelcentrum. Vanaf nu geldt op de Brakelsesteenweg eenrichtingsverkeer vanaf de Aardeweg tot aan het kruispunt met de Tabakslaan.

    Slus&Klus

    Een buurtbewoner vertelt ons dat hij het gevoel heeft dat het ‘Slus&Klus’ is, die de signalisatie tijdens deze werken verzorgt. Het is volgens de man onbegrijpelijk, dat voor een werf van dergelijke omvang en op één van de drukste gewestwegen van Vlaanderen, geen meer professionele signalisatiefirma is ingeschakeld.

    Vanaf de start van de werken heeft de signalisatie al veel ongenoegen veroorzaakt. Het gaat dan om ontbrekende, slecht geplaatste, verkeerde en onduidelijke borden en een slecht werkende verlichting aan de signalisatie.

    De stad en politie volgen dit op en maken steeds de klachten over aan de aannemer, die dan aanpassingen moet uitvoeren.

    Correcties

    “Wij zijn ook niet tevreden over de signalisatiefirma”, meldt ons Jef Schoenmaeker van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “We volgen dit nauw op en hebben al herhaaldelijk wijzigingen en correcties moeten vragen omdat de signalisatie niet geplaatst is zoals voorzien en gevraagd.”

    Dat is ook geval bij het voorbeeld, dat we hierboven beschreven. “De bedoeling hier is een geleidelijke snelheidsafbouw naar de werf te voorzien. Dat doen we door eerst een bord ’50 km/uur binnen 200 m’ te plaatsen, dan 200 m verder een bord 50 km/uur en dan nog eens 200 m verder een bord 30 km/uur. Dat eerste bord staat nu te vroeg opgesteld en het tweede ontbreekt, wat zorgt voor de verwarring.”

    Ook dit was al gemeld aan de aannemer om het in orde te brengen. “Dat zal dus zo snel mogelijk aangepast worden. AWV vindt een duidelijke signalisatie belangrijk voor de veiligheid rond de werf en het beperken van de hinder. We zullen het hier dan ook niet bij laten en een proces-verbaal opmaken ten aanzien van de aannemer.”

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons