Mariette De Vos is 100 jaar

    04 februari 2021

    ASPELARE – In het WZC Wilgendries is Mariette De Vos gevierd ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag. Met minder feestgedruis dan gewoonlijk, maar toch hartelijk. Haar leven leest als de geschiedenis van de eenvoudige mensen gedurende de vorige eeuw.

    Mariette is in Borsbeke geboren op 4 februari 1921. Ze groeide er op, samen met nog 3 andere kinderen. Zoals het toentertijd de gewoonte was, stopte zij met school na haar plechtige communie en ging ze werken.

    De spinnerij in Herzele waar ze werkte, had ook een weverij in Sint-Lievens-Houtem. Na een jaar of drie werd ze gevraagd om ‘meestes’ te zijn: verantwoordelijke voor een groep werknemers. Dat deed ze graag.

    Gezin

    Op 8 december 1939 stapte ze in het huwelijksbootje met de 5 jaar oudere Albert Waegeneer. Hij werkte bij de metsers.

    Zij kregen 3 kinderen: zoon Remy en de dochters Bertha en Beatrice. Zij hebben hun ouders nooit als strenge mensen ervaren. Hun moeder is een opgewekte en optimistische vrouw, die graag op reis ging.

    De mannen in de familie werden niet echt oud. Mariëtte haar vader was amper 40 jaar toen hij stierf. Haar Albert is maar 60 geworden. Zij is dus al haast een half leven weduwe.

    De firma, waar ze al die jaren heeft gewerkt, verhuisde haar activiteiten naar Zottegem. Toen ging Mariette op pensioen.

    Met wat ouder te worden, ging ze bij haar dochter Beatrice inwonen. Het verenigingsleven zei haar niet veel.

    Haar familie is doorheen de jaren gegroeid. Naast de 3 kinderen zijn er 5 kleinkinderen, 6 achterkleinkinderen;  8 maand geleden is haar 4de achterachterkleinkind geboren.

    Het leven van Mariette heeft zich altijd in en rond Borsbeke afgespeeld. Voor ze in 2013 naar het woon-zorgcentrum Wilgendries in Aspelare kwam, verbleef ze een hele tijd in een serviceflat in Burst.

    Of ze een geheim heeft om 100 jaar te mogen worden, weten we niet. Maar het WZC kon die memorabele verjaardag niet zomaar laten passeren. En dus was er een bescheiden feestje, volledig volgens de gezondheidsnormen en samen met de bewoners van haar cohorte.

    Info: WZC Wilgendries Aspelare.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons