• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Maspoe vzw schenkt € 1.000 euro aan Inkendaal

  18 november 2020

  NINOVE – De winst van de Wettelcup en een deel van de verkoop van het eigen bier, schenkt Maspoe aan revalidatieziekenhuis Inkedaal. € 1.000 als een stevige steun bij de aankoop van een nieuw revalidatietoestel.

  “In mei kwam ik door een jammerlijk ongeval in mijn dichte familie in contact met revalidatieziekenhuis Inkendaal” zegt Benjamin Adam van Maspoe vzw. “Ik leerde hun goede werking kennen en de toestellen, waarmee de patiënten volop aan hun revalidatie werken.”

  Revalidatie

  Eén van die toestellen is de Nustep zitcrosstrainer. “Dat is een gevestigde waarde in dergelijke instellingen. Het toestel kan de natuurlijke wandelbeweging op een zeer laagdrempelige manier simuleren. Je kunt er zelfs vanuit je rolstoel mee aan de slag. Het toestel, dat ik daar toen zag, was een demotoestel. Daarom informeerde ik bij Inkendaal over de mogelijkheid om ons steentje bij te dragen voor de effectieve aankoop van dit dure toestel. Op die manier konden wij meehelpen bij een betere revalidatie van de patiënten.”

  Wettelcup

  Maspoe organiseerde in augustus een kleinschalige maar heel succesvolle Wettelcup. Ze brachten ook hun blond Maspoe-bier op de markt. “Wij schenken de winst van de Wettelcup en een deel van onze bierverkoop van deze zomer aan Inkendaal. We moesten in dit corona-jaar zo goed als alle geplande evenementen verschuiven naar 2021. Het is dus een financieel rampjaar. Toch zijn we er trots op, dat we € 1.000 kunnen schenken. Het toestel is ondertussen ook aangekocht. We hopen, dat hiermee vele patiënten hun eerste stappen op een lange revalidatieweg kunnen zetten.”

  Info: MaspoeInkendaal.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons