• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Meer bezoek mogelijk voor bewoners WZC Klateringen

  05 mei 2021

  NINOVE – Door de toegelaten versoepelingen kunnen de bewoners van het woon-zorgcentrum vanaf 08 mei wat extra vrijheid herwinnen.

  De directie van Klateringen past deze versoepelingen op verschillende vlakken toe.

  Kamer

  Elke bewoner kan vanaf 8 mei meer bezoek op de kamer ontvangen. De richtlijnen maken een onderscheid tussen nauwe contacten en sociale contacten.

  Nauwe contacten zijn 2 vaste bezoekers, die om de 2 weken kunnen wisselen. Op de kamer van de bewoner moeten zij geen afstand houden of een mondmasker dragen. Toch blijft dat laatste ook op de kamer raadzaam. Als de 2 nauwe contacten onder hetzelfde dak wonen, mogen ze samen op bezoek komen.

  Sociale contacten zijn alle andere bezoekers. Voor hen gelden de afstandsregel (1,5 meter) en de mondmaskerplicht altijd, dus ook op de kamer van de bewoner.

  Het aantal contacten, dat tegelijkertijd op bezoek kan komen, wordt beperkt tot 3. Dus maximaal 4 personen op een kamer: de bewoner en 3 contacten.

  De registratie aan het onthaal blijft verplicht voor alle nauwe contacten.

  Cafetaria

  Deze zal vanaf 8 mei opnieuw geopend zijn, maar enkel voor de bewoners met hun bezoekers. Hier gelden de regels zoals voor de horeca.

  Maximum 4 personen per tafel: bewoner met zijn bezoek. Bewoners zonder bezoekers kunnen wel aan een tafel plaatsnemen. Bezoekers van verschillende bewoners moeten elk aan een andere tafel zitten.

  De bediening gebeurt enkel aan de tafel door een medewerker van de cafetaria.

  Alleen aan de tafel moet je geen mondmasker dragen. Bij elke verplaatsing moet je het terug opzetten.

  Consumpties kun je enkel in de cafetaria en op het terras achteraan (richting de tuin) gebruiken.

  Terras vooraan

  Op dat terras kun je met maximaal 10 personen samenkomen. Hier gelden zoals overal de afstandsregel en de mondmaskerplicht.

  Eten of drinken is hier niet mogelijk.

  Info: WZC Klateringen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons