Meldingssysteem en digitale brievenbus op stadsapp

    28 december 2023

    NINOVE – De stad zet een nieuwe stap in de digitalisering: voortaan kan je via de stadsapp(licatie) meldingen doen en digitaal brieven ontvangen.

    Zie je een sluikstort, een losliggende tegel of een diepe put in de weg? Dan kan je dat nu via je smartphone melden met geo-locatie. Je slim mobieltje geeft aan waar je je bevindt, zodat ook meteen exact de plaats van het afval, de tegel of de put wordt aangegeven.

    Brieven

    Als je jouw eBox hebt geactiveerd, zal je binnenkort ook brieven van de stad digitaal ontvangen, net zoals bij de Vlaamse en Federale overheid. Digitale brieven ontvang je sneller en ze blijven jaren in je digitale brievenbus zitten, wat het gemakkelijk maakt als je ze later nog zou nodig hebben.

    De uitrol van de digitale verzending zal geleidelijk gebeuren, maar de eerste brieven kun je dit voorjaar al ontvangen.

    Mini-gemeentehuis

    Schepen Joost Arents (Onafh.), bevoegd voor digitalisering: “Door de centrale rol van de Ninove-app wordt je smartphone meer en meer een mini-gemeentehuis. In die app zal je de komende maanden en jaren trouwens steeds meer functionaliteiten vinden. Zo kan je sinds enkele weken ook nakijken wanneer je uitgeleende boeken moet inleveren in de bib. Gebruik je liever een computer, dan vind je alle functionaliteiten uiteraard ook nog op het grote scherm, via www.ninove.be.”

    Info: eBox – de Ninove-app vind je via Google Play (Android) en App Store (Apple).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons