Met z’n allen alleen, klokslag 20.20 samen

    31 december 2020

    NINOVE – Alle kerkklokken van Ninove en deelgemeenten zullen op oudejaarsavond 31 december om 20.20 uur luiden. Daarmee gaat pastoor Alexander in op de oproep van de vzw ‘Verb(l)ind’.

    Initiatiefnemer Hein Huyghe. “Feesten doe je samen, maar dit jaar vieren we alleen. En toch kunnen we er ondanks alles het beste van maken. Laten we op 31 december klokslag 20.20 uur met z’n allen afscheid nemen van wat was, het glas heffen op de volgehouden inspanningen en het nieuwe jaar omarmen. Zo delen we in deze donkere dagen verbondenheid en het vertrouwen, dat het weer beter wordt. Zo beleven we ondanks de laatste avond van het jaar alleen, toch een moment samen.”

    Vul dus op oudejaarsavond 31 december 2020 een glas en open klokslag om 20.20 uur jouw voordeur.

    “Stap op de stoep, zet je glas even opzij en klap samen met klokken van torens en kerken. Voor wie dit al zo lang volhoudt, voor wie moed nodig heeft, voor de mensen, je buren, je liefsten, jezelf. Laat van je horen, want we zijn misschien niet samen, maar we zijn er wel. Neem dan je glas weer vast en hef het op elkaar en de toekomst.”

    Klokken

    Veel buurten en individuele burgers gaven al een positieve respons op deze oproep. Zo ook pastoor Alexander Vandaele van de Sint-Corneliusparochie, die daarover een verzoek kreeg van de burgemeester.

    “Alle kerken van groot-Ninove doen mee”, aldus de pastoor. “We hebben dit bericht ook doorgestuurd en ik ontving al veel positieve reacties. De klokken zullen dus te horen zijn in Ninove. Ik heb ook al enkele flyers gemaakt voor de bewoners van de Biezenstraat en het Kerkplein. Wij komen om 20.20 uur eventjes uit ons kot, zoals gevraagd.

    Info: Verb(l)ind.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons