Mobiel vaccinatieteam komt naar Ninove

    07 februari 2020

    NINOVE – Het mobiel vaccinatieteam is een initiatief van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Vrijdag 14 februari komt het voor het eerst langs in Ninove, tussen 12 uur en 14 uur in praatcafé ’t Contact van Teledienst.

    Het mobiel vaccinatieteam is een initiatief van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Het team bestaat uit medewerkers van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne van Antwerpen. Sinds 1 april 2015 trekt het Vlaanderen rond om onvoldoende bereikte doelgroepen te sensibiliseren over het belang van vaccinatie. Ze kunnen zich gratis laten vaccineren.

    Welke vaccins?

    De onderstaande inentingen bieden de beste bescherming tegen deze ziekten. Voor een langdurige bescherming is soms een herhalingsinenting nodig.

    De toegediende vaccins beschermen tegen volgende ziektes:

    – polio (kinderverlamming),
    – difterie (kroep),
    – tetanus (klem),
    – pertussis (kinkhoest),
    – mazelen,
    – bof (dikoor),
    – rubella (rodehond),
    – hepatitis B (kiem die een ontsteking van de lever veroorzaakt),
    – meningokokken (kiemen die hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging kunnen veroorzaken).

    Doelgroepen

    Elke groep, die geen toegang heeft tot medische voorzieningen of moeilijk bereikbaar is, behoort tot de doelgroep: daklozen, kansarmen, mensen zonder papieren, woonwagenbewoners, Roma’s, Tsjetsjenen, asielaanvragers. Vaak blijken volwassenen onvoldoende gevaccineerd in het verleden, waardoor zij door de huidige migratie ook een groot gevaar lopen op besmetting.

    Tijdens een vaccinatiemoment komt een team (arts, verpleegkundige(n), administratief bediende), langs met de nodige vaccins en het materiaal. De vaccinatie is volledig gratis en er is ook geen verplaatsingsvergoeding te betalen.

    Elke gevaccineerde ontvangt een vaccinatiekaartje met daarop het toegediende vaccin. Indien de gevaccineerde over een rijksregisternummer of BIS-nummer beschikt, worden de gegeven vaccins genoteerd in Vaccinnet. Elke arts kan de vaccinatiegegevens van zijn patiënt later raadplegen. Het mobiel vaccinatieteam kan ook mensen zonder papieren en illegalen vaccineren.

    Praktisch

    • Datum en tijdstip: vrijdag 14 februari, tussen 12 uur en 14 uur.
    • Plaats: praatcafé ’t Contact van Teledienst, Oude Kaai 13 Ninove.
    • Niemand is verplicht zich te vaccineren. Je kan er ook enkel informatie of advies vragen.
      Wie zich laat vaccineren, krijgt nadien 1 gratis drankje in het praatcafé.
    Info: Teledienst vzw, 054- 32 24 54 – Sociaal Huis, 054-50 50 50, info@sociaalhuisninove.be – Mobiel vaccinatieteam.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons