Mondmaskerplicht op stationsplein de klok rond vanaf 12 november

    10 November 2020

    NINOVE – Vanaf donderdag 12 november geldt op het stationsplein een mondmaskerplicht, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

    De algemene mondmaskerplicht geldt al op het stationsplein. Je moet een mondkapje bij je hebben en je draagt het als de sociale afstand van 1,5 meter niet is  gegarandeerd.

    In die omgeving bevinden zich de uitgang van het atheneum, de haltes van de Lijnbussen en het station van de NMBS.

    Er bestonden ook verschillende maatregelen in verband met het al of niet dragen van een mondmaskerafspraken op die plekken. Daardoor was het niet altijd voor iedereen duidelijk wanneer je een mondmasker moest dragen.

    Duidelijk

    Door een mondmasker op het stationsplein vanaf 12 november altijd te verplichten, hoopt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) duidelijkheid te verschaffen. De lokale politie heeft op die manier ook meer houvast bij de controle van de maatregelen.

    “Elke week evalueren wij de lokale maatregelen”, aldus de burgemeester. “Indien nodig sturen wij bij. De stationsomgeving is op verschillende tijdstippen van de dag toch heel druk bevolkt. Daardoor is het dragen van een mondmasker absoluut noodzakelijk. Met deze maatregel is er duidelijkheid voor iedereen, die in de omgeving van het station vertoeft.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons