Mondmaskers verplicht in Ninove en deelgemeenten vanaf 27 juli

    25 juli 2020

    NINOVE – De veiligheidscel besliste zaterdagmorgen 25 juli om het dragen van mondmaskers te verplichten op het openbaar domein van Ninove en alle deelgemeenten. Die maatregel gaat in op 27 juli. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) gaf ons een toelichting.

    De veiligheidscel staat onder leiding van de burgemeester en bestaat uit afgevaardigden van de brandweer, de medische hulp, de politie, de logistiek, de informatie en de ambtenaar noodplanning.

    Verplichting

    “Deze ochtend zijn we met de veiligheidscel en een aantal schepenen samengekomen”, aldus Tania de Jonge. “Daar is beslist, dat iedereen een mondmasker moet dragen op het openbaar domein en over het hele grondgebied. Dat is een duidelijke richtlijn, die we ook kunnen doen handhaven door de politie.”

    We hadden het met de burgemeester ook over de kermis, de bubbels, de corona-besmettingsgraad, de lokale bevoegdheden en eventueel een verstrenging van de maatregelen. “Momenteel ligt het cijfer voor Ninove op 5/100.000, wat laag is. Maar we houden de cijfers voortdurend in het oog. Mocht het stijgen, dan komen we terug samen met de veiligheidscel. Ik zou het wel heel jammer vinden mochten nieuwe maatregelen de horeca en de winkels even hard treffen als voorheen. Dat zou nefast zijn voor die mensen en voor Ninove.”

    Overzicht

    We zetten de recente maatregelen op een rijtje.

    • Je bent verplicht om een mondmasker te dragen vanaf maandag 27 juli 2020 op het volledige grondgebied van Ninove en deelgemeenten.
    • Het mondmasker moet je niet dragen tijdens verplaatsingen met de auto, moto(r), fiets of step. Dat moet ook niet tijdens het sporten of bij werkzaamheden, die heel zware fysieke inspanningen vergen.
    • In de horecazaken mag je het mondmasker enkel afzetten als je aan de tafel zit. Bij elke verplaatsing in de horecazaak draag je het mondmasker, ook bij aankomst en bij het verlaten van de zaak.
    • Op de markt en op publiek toegankelijke evenementen was het dragen van een mondmasker al verplicht; dat blijft zo.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons