Mondmaskers verplicht op dinsdagmarkt en in stadhuis

    15 juli 2020

    NINOVE – Als je de dinsdagmarkt bezoekt of naar het stadhuis gaat, moet je vanaf 15 juli een mondmasker dragen.

    Zowel op de markt als in het stadhuis was een mondmasker dragen tot nog toe sterk aanbevolen. Na een evaluatie bleek de afstandsregel van 1,5 m op de beide plaatsen niet altijd navolgbaar.

    Markt

    Schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD): “We hebben ervoor gekozen om de markt met alle kramen zo snel mogelijk weer te openen. De Ninovieter vond dat een goed idee, want er was een grote opkomst. Het aantal bezoekers zal bij mooi weer de komende weken zeker toenemen. Daarom nemen we preventief enkele extra maatregelen. De meest ingrijpende is het mondmasker. Dat verplichten we vanaf nu voor de marktkramers en voor de bezoekers. Als er veel volk op de markt loopt, is het heel moeilijk om die 1,5 meter afstand aan te houden. Zonder mondmasker loop je dan gemakkelijker het risico om besmet te raken.”

    Burgemeestersbesluit

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Ik ben enorm bezorgd over het toenemend aantal besmettingen. Bij burgemeestersbesluit verplicht ik het dragen van een mondmasker op onze wekelijkse markt. Dat geldt ook in het stadhuis en bij de andere stadsdiensten voor bezoekers en medewerkers aan de balie. De nationale veiligheidsraad besliste, dat je in winkels een masker moet dragen. Het lijkt logisch dat we die lijn doortrekken voor onze diensten, waar dagelijks tientallen mensen over de vloer komen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons