Nationale veiligheidsraad stuurt aantal maatregelen bij

    21 augustus 2020

    ALGEMEEN – Na afloop van de nationale veiligheidsraad donderdag 20 augustus blijken een aantal corona-maatregelen te zijn bijgestuurd.

    We zetten de voornaamste wijzigingen op een rijtje.

    • Bubbel
      De bubbel van vijf voor nauwe contacten blijft. Daarbuiten mogen mensen maximum tien anderen zien, zolang ze onder meer de afstandsregels respecteren.
    • Onderwijs
      Alle leerlingen, van alle onderwijsniveaus, kunnen vanaf 1 september naar school. Code geel geldt dan: het virus circuleert nog steeds, maar is onder controle. Scholen moeten daarbij een aantal maatregelen nemen. Over het hoger onderwijs volgt nog overleg.
    • Winkelen
      Naar de winkel gaan, kan vanaf 24 augustus met twee en zonder tijdslimiet. Winkels kunnen zelf beslissen om het bij één persoon te houden.
    • Evenementen
      Indoor mogen weer 200 mensen samenkomen, in open lucht 400. Dat geldt ook voor sportwedstrijden en gebedshuizen.
      Vanaf 1 september kan hierop een afwijking bestaan, mits aanvraag.
      Op rouwmaaltijden zijn 50 mensen toegelaten, mits het respecteren van de regels voor de horeca.
    • Koppels
      Koppels, die in verschillende landen wonen, mogen terug samenkomen. Ze moeten een duurzame relatie hebben: minstens 1 jaar samenwonen en dat kunnen bewijzen (2 jaar als ze niet samenwonen). Die regel geldt ook voor niet-gehuwden, die samen een kind hebben.
    • Mondmaskers
      Deze blijven in winkels verplicht. Een eenvormige maatregel voor het hele grondgebied is er niet.

    Info: aangepaste maatregelen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons