Negen postfietsen voor fietskoerierdienst ‘Snel en Wel’

    13 augustus 2022

    NINOVE – Werkpunt Ninove vzw investeert € 25.000 in de opstart van de Ninoofse tak van de fietskoerierdienst ‘Snel en Wel’. De organisatie kocht hiervoor 9 stevige elektrische postfietsen aan.

    Jordy De Dobbeleer (voorzitter Werkpunt Ninove vzw): “We zijn een sociale dienstencheque-onderneming, geworteld in de Ninoofse sociale sector. We hebben altijd een hart gehad voor sociale tewerkstelling. Zelf geven we veel arbeidskansen als werkgever aan meer dan 50 poetshulpen. In navolging van onze statuten, willen we de lokale arbeidsmarkt verder stimuleren en versterken.”

    Snel en Wel

    Bestuurslid Yves Evenepoel was de pleitbezorger voor de samenwerking met fietskoerierdienst ‘Snel en Wel’.

    “Met deze investering ondersteunen we de komst van een sterk merk uit Aalst en de Vlaamse Ardennen naar Ninove. Zij weten hoe een fietskoerierdienst werkt en hebben ervaring met de specifieke doelgroep. Hun komst betekent ook 9 extra sociale tewerkstellingsplaatsen.”

    De koeriers werken in specifieke sociale tewerkstellingsstatuten: lokale diensteneconomie (via de VDAB) en tijdelijke werkervaring (artikel 60 via OCMW).

    Ninove

    ‘Snel en Wel’ is een onderdeel van Steunpunt Welzijn vzw. Coördinator Peter Dauwe bedankt Werkpunt Ninove voor deze investering.

    “Deze grote investering kan niet worden onderschat. Het zorgt er niet alleen voor, dat ons financieel plaatje klopt, maar ook dat we ons hier welkom voelen. Het stadsbestuur is eveneens enthousiast. Zo bedeelden onze fietskoeriers het lokaal infoblad.”

    De fietskoerierdienst staat ter beschikking van bedrijven en verenigingen.

    “Onlangs leverden ze pakjes voor de Ninoofse jeugdraad”, bevestigt Jordy De Dobbeleer. “Maar ook voor  bedrijven en organisatie zijn al verschillende bedelingen van reclame gebeurd: pizzabedrijven, een opticien, een dienstencheque-onderneming, Maspoe en de organisatoren van de Omloop Het Nieuwsblad. Verschillende offertes van verenigingen en bedrijven zijn momenteel lopende.”

    Info: Snel en Wel.

    MLI

    De raad van bestuur van Werkpunt Ninove.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons