Neos sponsort aankoop rolstoelschommel voor De Kleppe

    14 juni 2022

    BRAKEL-NINOVE – De Kleppe ontving dit weekend een schenking van € 10.000. Het Netwerk van Ondernemende Senioren (Neos) zamelde dit bedrag in met twee benefietconcerten van De Frivole Framboos. De Kleppe zal de schenking onder andere gebruiken voor de aankoop van een rolstoelschommel.

    De Kleppe biedt vakantieplaatsen aan kwetsbare groepen, personen met een mentale of een fysieke beperking, mensen in armoede, mensen met autisme en personen met een bijzondere hulpvraag.

    Vakantie

    Coördinator Robin Ronsyn: “We zijn Neos ontzettend dankbaar voor dit initiatief en de gulle schenking. Een rolstoelschommel zal hier een echte meerwaarde zijn. Op De Kleppe ontvangen we mensen voor wie vakantie meestal niet zo evident is. Hier kunnen ze wel gewoon deelnemen aan activiteiten en een zorgeloze vakantie beleven. We voorzien zorghulpmiddelen, een autismevriendelijke werking, een professioneel zorgnetwerk, aangepaste activiteiten, een volledig toegankelijk domein, belevingsmomenten met de boerderijdieren. Een rolstoelschommel is de perfecte aanvulling. Bij mijn weten zijn we het eerste vakantiecentrum in Vlaanderen, dat dit kan aanbieden. Het is een stevige investering, maar echt wel de moeite waard.”

    Benefiet

    “Solidariteit en engagement zitten in het DNA van Neos”, aldus Henri Serlippens, voorzitter van Neos Oost-Vlaanderen. “In het kader van onze solidaire campagne ‘Neos met een hart’ willen we de hand reiken naar mensen in armoede, op de vlucht of met een beperking. We zijn verheugd, dat we deze mooie opbrengst van € 10.000 vandaag kunnen overhandigen. Met de corona-crisis heeft het wel wat voeten in de aarde gehad om de twee benefietconcerten te kunnen organiseren. Maar Neos Brakel-Lierde en Neos Ninove hebben hier een heel mooie inspanning gedaan. We zijn onze leden bijzonder dankbaar voor het resultaat van vandaag.”

    Kunst

    Robin Ronsyn: “Naast een bijdrage voor de rolstoelschommel zetten we de fondsen ook in voor de aankoop en het onderhoud van zorgmateriaal, onze dierenwerking, de aanleg van ons laatste stukje rolstoeltoegankelijk pad, de aankoop van een degelijke schuurmachine en compressor, die we hier al lang nodig hadden. En we investeren ook in kunst. Op de Kleppe-muur vooraan komt een grote muurschildering, die één van de blikvangers zal worden van de BiZar Kunstroute wandeling hier in de streek.”

    Info: De KleppeNeos.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons