“Niemand mag er op dit ogenblik alleen voorstaan”

    27 maart 2020

    NINOVE – Wilfried Smesman van Teledienst geeft een overzicht van de maatregelen, die zijn organisatie nam en nog zal nemen. Eind deze maand starten ze met afhaalmaaltijden.

    Op dit ogenblik zijn pratcafé ’t Contact, het inloopcentrum, de moestuin en het repaircafé gesloten. “De sociale kruidenier is open gebleven zodat we daar de meest kwetsbaren binnen onze samenleving toch konden helpen. We houden constant contact met mensen uit ons doelpubliek en dan vooral de alleenstaanden en meest kwetsbaren. Deze mensen zijn het ergst getroffen omdat ze dikwijls geen netwerk hebben waarop ze kunnen terugvallen.”

    Afhaalmaaltijden

    Vanaf dinsdag 31 maart gaat het sociaal restaurant terug open maar dan enkel via afhaalmaaltijden. “Geïnteresseerden kunnen op voorhand inschrijven. We aanvaarden geen geld en werken enkel via overschrijving. Maaltijden kun je afhalen aan de keukendeur. Teledienst zorgt zelf voor de nodige potten en kommen.”

    De chef maakt de maaltijden alleen klaar en het personeel gaat helpen om alles in dozen te doen. Misschien heb je zelf interesse of ken je iemand die hieraan nood heeft. Op het menu staat dinsdag spaghetti, woensdag vol au vent met puree, donderdag balletjes met groenten en aardappelen. Dit telkens met soep en dessert.

    Info: Teledienst Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons