Niet-kritieke overstromingen langs onbevaarbare waterlopen

    16 januari 2023

    REGIO – Door de neerslag van de afgelopen dagen, vertonen de onbevaarbare waterlopen verhoogde waterpeilen.

    Maandag 16 januari wordt ruim 20 mm neerslag verwacht. Doordat de bodem is verzadigd, zullen de waterpeilen hierdoor snel kunnen stijgen tot boven het waakpeil.

    Met de voorspelde neerslag verwacht men op de onbevaarbare waterlopen van 1ste categorie echter geen kritieke overstromingen. Het is evenwel niet uitgesloten, dat bepaalde waterlopen toch boven het alarmpeil zullen uitkomen.

    Waakzaamheid

    Door de grote neerslaghoeveelheden van de afgelopen dagen en de nog voorspelde regen tot en met maandag 16 januari, zullen in het begin van volgende week de waterlopen sterk verhoogde peilen blijven vertonen tot boven het waakpeil.

    De voorspellingen vanuit de onbevaarbare waterlopen van 1ste categorie geven momenteel echter geen kritieke overstromingen de komende 10 dagen.

    Info: Waterinfo.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons