Nieuw endoscopielab voor beeld gestuurde behandeling van pancreas- en galwegaandoeningen

    22 september 2023

    AALST – De dienst Gastro-enterologie van het ASZ heeft op de campus Aalst sinds kort een nieuw labo voor invasieve gastro-enterologische procedures.

    Deze zaal en haar apparatuur zijn 24/7 beschikbaar voor patiënten van de dienst Gastro-enterologie, die een invasieve endoscopische ingreep moeten ondergaan. Als erkend pancreascentrum wil het ASZ  kwaliteit van zorg bieden aan deze patiënten.

    Meerwaarde

    “Nu hebben we de mogelijkheid om urgente zorg te bieden aan patiënten met complexe digestieve pathologie”, aldus dr. Ann Reekmans, (gastro-enterologe ASZ). “Dit is een enorme meerwaarde voor onze patiënten.”

    Bovendien is deze splinternieuwe zaal uitgerust met een performante vaste Azurion 5, hét platform van de toekomst voor minimaal invasieve beeldgestuurde chirurgie. Het gezondheidstechnologiebedrijf Philips zorgt voor een uiterst sterke beeldkwaliteit en als bijkomend voordeel een lagere stralingsdosis patiënten en personeel.

    Dr. Reekmans: “Wij zijn zeer opgetogen met de extra procedures en behandelingen, die we kunnen uitvoeren aan de hand van dit nieuwe toestel. Ook een interne galblaasdrainage is mogelijk met dit systeem bij een galblaas die anders inoperabel is, om nog maar één van de verschillende ingrepen te noemen, die vanaf nu mogelijk zijn dankzij de superieure beeldkwaliteit. Samen met het OLV Ziekenhuis kunnen we ons in de toekomst nog meer specialiseren in de pancreaspathologie en invasieve echo-endoscopie, wat de allernieuwste tendens is.”

    Info: ASZ Aalst – endoscopielab.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons