Nieuw haalbaarheidsonderzoek voor Moeremanssite

    28 oktober 2019

    NINOVE – In opdracht van de stad onderzoekt de streekintercommunale voor Zuid-Oost-Vlaanderen (SOLVA) de haalbaarheid voor de ontwikkeling van de Moeremanssite. Dit keer gaat het om de bouwtechnische aspecten en het businessplan.

    De stad kocht in 2018 de Moeremansfabriek, gelegen achter de Burchtdam. Dit bedrijfsgebouw, dicht bij de stadskern en omgeven door groen, paste voor de toenmalige meerderheid in een bredere ontwikkeling van het groene binnengebied.

    Voorafgaand aan deze aankoop voerde SOLVA al een eerste haalbaarheidsstudie uit over de mogelijkheden op deze site, dat momenteel nog als industrieterrein is ingekleurd. Het resultaat daarvan was een herbestemming met een vermenging van diverse functies. De publieke en private bestemmingen zouden elkaar versterken: wonen, ondernemen, horeca, publiek toegankelijke ruimte voor kunst en cultuur.

    De stad kon zich in deze visie vinden en ging over tot de aankoop van de Moeremansfabriek na goedkeuring door de gemeenteraad op 25 oktober 2018.

    Voor € 1.395.000 verwierf de stad:

    – een perceel tuingrond aan de Burchtdam (17a 27ca),
    – een perceel grond met landgebouw aan de Paternostergang (21ca),
    – een perceel boomgaard in de Burchtweiden (60a 29ca),
    – een industriegebouw op en met grond en aanhorigheden Burchtdam 4 (34a 57ca),
    – een perceel weide in de Paternosterstraat (13a 96ca).

    Tweede haalbaarheidonderzoek

    Om de herbestemming effectief uit te voeren, kreeg SOLVA een begeleidingsopdracht.

    De intercommunale onderzoekt nu de mogelijkheden in een tweede haalbaarheidsstudie met de opmaak van zowel het bouwtechnische aspect (kostprijs renovatie) als het businessplan (de mogelijke opbrengsten van publieke en private partners).

    Op basis van de resultaten van deze studie zal de stad verder beslissingen nemen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons