Nieuw logo met slagzin voor Ninoofse politie

    02 september 2022

    NINOVE – De lokale politiezone ontwierp een nieuw logo. Ze voegden ook een slagzin toe. Al deze nieuwigheden staan bol van onvermoede symboliek.

    Het aantrekken van nieuwe politiemedewerkers is stilaan een belangrijke taak voor alle lokale politiezones. Ze gaan hiervoor met elkaar in concurrentie.

    De lokale politie van Ninove ging zelf aan de slag om een nieuw logo te ontwikkelen, geïnspireerd op dat van de stad.

    Volgens de uitleg op de politiesite, is daarover diep nagedacht en staan logo en slagzin bol van de symboliek.

    Slagzin

    De zoektocht naar een aansprekende slagzin bij de medewerkers leverde een twintigtal voorstellen. Daaruit is ‘Focus op uw veiligheid’ gekozen om een aantal redenen.

    • De dubbele laag van het woord ‘Focus’:
      – het zich concentreren op, in zijn geheel richten op,
      – de nieuwe software waarover de politie sinds kort beschikt.
    • ‘Uw’ spreekt elke burger individueel aan.
    • ‘Veiligheid’ omvat alle aspecten, die de politiedienst wil aanbieden: criminaliteitsbestrijding, verkeersveiligheid, preventief advies, slachtofferzorg, evenementenbeheer, beschermen.
      Het zorgt ook voor een band met ‘Ninove veilig’, de voorgaande slagzin van de politiezone.

    Logo

    Het officiële politielogo blijft uiteraard bestaan, weliswaar met een persoonlijk ‘Ninoofs tintje’: een combinatie van  algemene politie-eigenschappen en Ninoofse stijlelementen.

    • De ‘N’ van het nieuwe Ninoofse stadslogo.
    • De lichtblauwe lijn refereert aan het officiële lichtblauwe lijntje in alle lokale politielogo’s in België.
    • Deze lijntjes zijn tevens grafische elementen in de nieuwe Ninove-huisstijl. Ze voeren visueel naar het hart van het logo: de politievlam/-hand, tegelijk het hart of de ‘O’ in ‘FOCUS’, de focus op de veiligheid van de Ninovieter.
    • De blauwe lijn onderaan leidt naar de politievlam/-hand en voelt ook aan als een huis. Dit is het huis van de Ninoofse politie, waar de Ninoofse burger altijd terecht kan. Het zadeldak geeft een beschermend gevoel: bij de Ninoofse politie kan je terecht voor al je vragen en problemen, zij zorgen voor jou, bieden je een veilig gevoel, een zekere bescherming.
    • Voor de rest zit het geheel grafisch vrij evenwichtig in de typische verticale structuur, eigen aan de nieuwe huisstijl van de stad Ninove. Er is bewust gekozen om geen extra nieuwe grafische elementen toe te voegen en geen verwarring te scheppen binnen de communicatiestrategieën.

    Promomateriaal

    Binnenkort zie je op evenementen of rekruteringscampagnes wellicht ook de gloednieuwe opblaasbare tent staan, voorzien van het nieuwe logo.

    Info: Lokale politie Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons