Nieuwe coronagolf komt opzetten

    30 september 2022

    REGIO – Viroloog en streekgenoot Steven Van Gucht kondigde het in een recent interview met Ninofmedia aan en de meest recente cijfers bevestigen het. Er komt een nieuwe coronagolf tegen half oktober.

    “Ik zie de komende maanden een of meerdere coronagolven komen”, vertelde viroloog Van Gucht ons recent. “Samen met de griep kunnen deze gevolgen hebben voor scholen en bedrijven.”

    De wekelijkse cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano bevestigen dat.

    Stijgende lijn

    Half september steeg het aantal ingenomen ziekenhuisbedden door corona van 710 naar 731. Een week later waren er dat al 925. Eind september zijn het 1.080.

    Het aantal patiënten op intensieve zorg daalt nog lichtjes: momenteel liggen 50 coronapatiënten op deze afdelingen.

    Wekelijks raken zo’n 2.000 mensen besmet en ook die grafieken gaan in stijgende lijn. Tussen 20 en 26 september zijn dagelijks gemiddeld 2.471 besmettingen vastgesteld, een toename met 27 % tegenover de voorgaande zeven dagen. Ongeveer 1 test op de 5 gaf een besmetting aan.

    Lage belasting

    Hoewel het aantal coronabesmettingen toeneemt, blijft de belasting voor de ziekenhuizen voorlopig laag.

    Uit wetenschappelijke modellen maakt Sciensano wel op, dat we tegen half oktober een nieuwe golf van Covid-19 kunnen verwachten. Het reproductiegetal ligt boven de 1 (1,05), wat betekent, dat de pandemie opnieuw aan kracht wint. Dagelijks sterven nog steeds 3 tot 4 patiënten aan corona.

    “De herfstvaccinatie is ons voornaamste wapen tegen Covid-19”, aldus nog Van Gucht. In ons land hebben ondertussen bijna 1,4 miljoen mensen een tweede boosterprik gekregen.

    Info: Sciensano – We geven als bijlage de evolutie voor Ninove.

    GGM

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons