Nieuwe gebruiksvriendelijke app voor patiënten met heup- of knieprothese

    03 september 2021

    AALST – De dienst Orthopedie van het ASZ maakt sinds kort gebruik van MyMobility. Deze app is bedoeld voor patiënten, die een heup- of knieprothese moeten krijgen.

    De gebruiksvriendelijke app is ontwikkeld door Zimmer Biomet. Patiënten kunnen deze gratis downloaden in de App Store (Apple) of Google Play Store (Android).

    Het is een digitaal platform met ondersteuning voor patiënten, die prothesechirurgie aan de heup of knie moeten ondergaan.

    Voorbereiding

    Via de app ontvangt de patiënt op maat gemaakte meldingen, voorlichting en instructievideo’s. De arts kan via een dashboard op afstand de vorderingen en het activiteitenniveau van de patiënt inzien. Indien nodig kan hij bijsturen tijdens de controle-raadpleging.

    Het gebruik van de app zorgt voor een goede voorbereiding naar aanleiding van de geplande orthopedische ingreep en fungeert als digitaal hulpmiddel gedurende de revalidatie.

    Revalidatie

    Orthopedist Martijn Raaijmaakers: “Met deze app is het mogelijk om als arts op een afstand de patiënt nauw op te volgen, zowel voor als na de operatie. De patiënt kan de resultaten opvolgen en bekijken hoe zijn of haar revalidatie vordert. Daardoor kunnen wij een hoog kwalitatieve zorg en persoonlijke aanpak aanbieden.”

    Dankzij MyMobility krijgt de behandelend arts ook inzicht in de ontwikkeling van het dagelijkse activiteitenniveau van de patiënt. De app vervangt geen bezoek aan de kinesist maar dient als een hulpmiddel voor een vlot herstel.

    Info: Orthopedie ASZ.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons