Nieuwe hulpdiensttent dank zij pleisterverkoop Rode Kruis

    07 mei 2023

    NINOVE – De lokale afdeling van het Rode Kruis stelde zondagvoormiddag 7 mei de nieuwe hulpdiensttent voor aan de lokalen op het Paul De Montplein.

    De beslissing van het Rode Kruis Vlaanderen om de traditionele stickers te vervangen door pleisters, bleek een schot in de roos: ze verkochten als zoete broodjes. De sticker waren een verzamelaarsobject, maar de pleisters kan je ook effectief gebruiken.

    In Ninove verliep de veertiendaagse verkoop door de vrijwilligers en in de verschillende verkooppunten eveneens uitstekend. Binnen de 3 dagen was de toegekende voorraad aan pleisters uitverkocht. Dus voor volgend jaar zal het een grotere bestelling zijn.

    Tent

    De opbrengst van de verkoop blijft in de lokale afdeling, waarmee ze in Ninove onder andere een nieuwe hulpdiensttent aankochten, ter waarde van € 4.000. Het is ook hier zaak om de inkomsten zo efficiënt mogelijk te besteden.

    Zondagochtend 7 mei stelden het bestuur en de vrijwilligers die nieuwe tent voor: gemakkelijk op te stellen, ruim en helder, met heel veel praktische kanten en een modulaire indeling. Je zal ze de komende tijd ongetwijfeld zien op plaatselijke evenementen, waar het Rode Kruis instaat voor de eerste hulp.

    Naast de tent bestelde de Ninoofse afdeling recent nog 3 nieuwe radio’s (Astrid-toestellen) om de communicatie tussen de hulpverleners vlot te laten verlopen.

    Info: Rode Kruis Ninove.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons