Nieuwe legerkazerne komt in Schendelbeke

    20 juli 2022

    GERAARDSBERGEN – Volgens vrt-NWS heeft de federale regering gekozen voor de deelgemeente Schendelbeke als locatie voor de nieuwe Oost-Vlaamse legerkazerne.

    De federale regering heeft woensdag 20 juli dus definitief voor Geraardsbergen gekozen. Ook een locatie in Aalter (van CD&V-burgemeester Pieter De Crem) kwam nog in aanmerking, maar voor de regering is de site in de Geraardsbergse deelgemeente de beste optie.

    Bedrijven

    In de nieuwe kazerne zullen 1.000 militairen zijn gelegerd.

    Cédric Maes, woordvoerder van minister Ludivine Dedonder (PS): “In Geraardsbergen zijn veel meer mogelijkheden om samen te werken tussen defensie en de lokale bedrijven.”

    De kazerne zal € 120 miljoen kosten. Het is de bedoeling, dat daar bovenop in de buurt van de kazerne allerlei bedrijfsactiviteiten ontstaan. Ze zou een incubator kunnen zijn voor de brede regio door onder andere nieuwe bedrijven te helpen bij de start en de groei door diensten aan te bieden.

    Over een nieuw oefenterrein is geen beslissing genomen.

    Protest

    Tegen de plannen was in de regio al protest gerezen. De beslissing van het kabinet zal dit nog aanzwengelen, aldus Johan Verbruggen (actiecomité Red De Godsbergkouter).

    “We zijn strijdvaardig. Er moet een uitvoeringsplan voor deze kazerne komen en we zullen er alles aan doen om dat juridisch te voorkomen én te betwisten. Dit wordt een procedureslag van jaren.”

    MLI – Foto Actiecomité Red De Godsbergkouter

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons