Nieuwe stap naar fusieziekenhuis AZORG

    21 januari 2024

    AALST – Het ASZ en het OLV Ziekenhuis ondertekenden dinsdag 9 januari de oprichtingsakte voor de vzw-ziekenhuisvereniging AZORG. Woensdag 17 januari vond de installatievergadering plaats van de vzw, waaronder de beide ziekenhuizen vanaf 1 januari 2025 zullen samenwerken.

    Na deze installatievergadering zijn het bestuursorgaan en het directiecomité van AZORG aangesteld. Binnen het bestuursorgaan van AZORG is Christoph D’Haese bij unanimiteit aangesteld als voorzitter. Peter Verhulst zal vanaf de fusie algemeen directeur van AZORG zijn en aan het hoofd staan van het directiecomité.

    Samenwerking

    Burgemeester Christoph D’Haese: “Het woord ‘historisch’ wordt vaak iets te lichtzinnig in de mond genomen, maar niet zo met de oprichting van AZORG. Als burgemeester van Aalst ben ik erg begaan met de beide ziekenhuizen, maar ik wil ook het belang van de campussen in Asse, Geraardsbergen, Ninove en Wetteren onderstrepen. Daarbij wil ik uitdrukkelijk de deelgenoten van het ASZ en het OLV bedanken voor hun cruciale steun bij de totstandkoming van AZORG. De voorgenomen fusie is een logische vervolgstap op de jarenlange samenwerking tussen de beide ziekenhuizen op enkele operationele domeinen, die de komende tijd alleen maar intenser zal worden. We staan vol vertrouwen aan het begin van een nieuw medisch tijdperk.”

    Peter Verhulst (algemeen directeur OLV Ziekenhuis): “Een nieuw sterk eengemaakt ziekenhuis, dat toegankelijke en kwalitatieve zorg zal bieden dicht bij huis voor alle patiënten in de regio’s Aalst, Asse, Geraardsbergen, Ninove en Wetteren, dat is de ambitie. AZORG zal een ambitieus en vooruitstrevend ziekenhuis zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s ook in de toekomst de beste zorg te blijven organiseren voor onze patiënten.”

    AZORG

    AZORG zal alles in het werk stellen om de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg maximaal te bewaken. De ziekenhuisvereniging is een gebruikelijke juridische vorm bij samensmelting van een privaat en een publiek ziekenhuis.

    In de aanloop naar de fusie, die op 1 januari 2025 zal worden geformaliseerd mits alle bevoegde instanties hieraan hun goedkeuring verlenen, zullen de beide ziekenhuizen in 2024 zelfstandig blijven werken.

    De installatievergadering vond plaats op 17 januari 2024.

    • Bestuursorgaan AZORG
      – Voorzitter: Christoph D’Haese.
      – Ondervoorzitters: prof. Patrick De Baets en dr. Michaël Rosseel.
      – Bestuurders: Luc De Vos, Rurik Van Landuyt, Jo Leysen, Geert Standaert, Geert Vandenbroucke, Stijn Van den Bossche, Jan Vander Stichele.
    • Directieleden
      – Algemeen directeur: Peter Verhulst.
      – Algemeen directeur patiëntenzorg: Sabine Siau.
      – Hoofdarts-medisch directeur: Stefaan Gouwy.
      – Financieel directeur: Tom Degree.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons