Ninofmedia-oorkonde voor sociale inzet Kontent

    25 maart 2024

    MEERBEKE – Onze oorkonde als ‘erkenning van de sociale inzet’ gaat dit jaar naar Kontent. De organisatie kreeg deze zondag 24 maart overhandigd.

    Ninofmedia is inmiddels aan de derde editie toe van deze uitreiking. De medewerkers kiezen ieder jaar een persoon of vereniging, die zich vrijwillig inzet voor de maatschappij. De eerste twee oorkondes gingen naar de Ninoofse Zwerfvuiljagers en Lotgenoten bij Kanker. Voor 2023 is Kontent uitgekozen.

    Tegen negativisme

    Danny D’Hauwer, Ellen Pierreux, Danny Jenquin en Koen D’Hondt richtten Kontent op in 2019. Het idee ontstond vanuit de gedachte, dat het negativisme en de verzuring in onze samenleving steeds groter worden. Deze vier vrienden wilden hierin een kentering brengen.

    Ze willen met andere woorden mensen kontent maken door evenementen met inhoud (naar het Engelse woord ‘content’) te organiseren. Met hun activiteiten willen ze de sociale samenhang verhogen en mensen met een goed gevoel huiswaarts laten keren.

    Zo startten ze in 2019 met een inspiratiesessie door triatleet Marc Herremans, gevolgd door een lach-workshop. In juni 2022 lieten ze de mensen verwondelen met een verwonderende wandeling. Zij bedankten in december 2023 het verzorgend personeel van een aantal instellingen met geschenkmanden.

    En ze blijven bezig: zo vindt hun volgende actie plaats in evenementenhal The Mauritz. Noteer bij deze alvast vrijdag 29 november in de agenda.

    Oorkonde

    Redenen genoeg dus om hen dit jaar officieel te bedanken met onze oorkonde als erkenning van hun sociale inzet.

    We lokten hen, nietsvermoedend na hun traditionele zondagse fietsrit, naar hun geliefde café Moesj. Onze smoes was, dat we een reportagereeks aan het draaien zijn over een aantal Ninoofse verenigingen. Deze keer waren de mannen en vrouw van Kontent zelf verrast. Het was eens iets anders.

    Info: Kontent.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons