NinoMundo valt in de provinciale prijzen

    28 februari 2023

    OOST-VLAANDEREN – De provincie organiseerde voor de 2de keer de campagne ’10 mondiale uitdagingen’. Een van de laureaten is NinoMundo, het jaarlijkse multicultureel feest.

    Acht Oost-Vlaamse steden en gemeenten gingen vorig jaar 10 uitdagingen aan. Deze waren onder meer:
    – organiseer een mondiale week met zelfgekozen thema,
    – organiseer een faire markt,
    – zorg voor een vaste rubriek rond het thema in het gemeenteblad,
    – organiseer een activiteit rond wereldburgerschap in de bibliotheek.

    Gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V), bevoegd voor mondiaal beleid. “Met de campagne willen we het lokaal mondiaal beleid van de lokale besturen naar een hoger niveau stuwen en in de kijker zetten. In totaal hebben ondertussen 23 Oost-Vlaamse steden en gemeenten de uitdagingen op een creatieve manier volbracht.”

    NinoMundo

    Acht laureaten brachten in 2022 hun opdrachten tot een goed eind. Onder hen twee lokale besturen uit de Denderstreek.

    In Buggenhout ging veel aandacht naar duurzaam aankopen met ethische en ecologische clausules in de overheidsopdrachten. Circulaire aankopen worden als een meerwaarde ingeschat.

    In Ninove stonden fairtrade, de korte keten en duurzame consumptie in de kijker tijdens het jaarlijkse multicultureel feest NinoMundo. Dat is sinds 2021 geen apart evenement meer, maar hangt samen met de succesvolle ‘De Donderdagen’ tijdens de zomervakantie.

    De gelauwerde gemeenten ontvangen een korting van € 1.000 op trajecten, aangeboden in het kader van het Omgevingscontract met de provincie Oost-Vlaanderen. Daar kunnen gemeenten intekenen op een breed aanbod van diensten en projecten rond onder andere milieu, omgeving, klimaat, natuur, mobiliteit, landbouw en economie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons