• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ninoofs testcentrum voert testcapaciteit op

  21 november 2020

  NINOVE – Vanaf 23 november laat de hogere overheid meer corona-testen toe. Daardoor zal ook het testcentrum in Ninove de testcapaciteit terug opvoeren.

  Vanaf 21 oktober worden mensen zonder symptomen niet meer getest. Inmiddels zijn de wachttijden bij de labo’s en de capaciteit terug op het normale niveau.

  Mensen zonder symptomen, maar die de contactopsporing, bedrijfs- of schoolarts als hoog risico beschouwen, komen vanaf 23 november terug in aanmerking voor een corona-test.

  Als je getest moet worden, krijg je een code toegestuurd. Hiermee maak je een afspraak op www.mijngezondheid.belgie.be. Met die afspraak kan je rechtstreeks naar het testcentrum.

  Heb je symptomen, dan neem je eerst contact op met je huisarts.

  Vragen

  • Ik heb nauw contact gehad met iemand, die positief getest is op COVID-19
   – Je krijgt een sms van de contactopsporing of je bedrijfs- of schoolarts belt je op.
   – Je bent een hoog risicocontact.
   – Je moet onmiddellijk 10 dagen in quarantaine, geteld vanaf het laatste contact met de besmette persoon.
   – Op dag 7 moet je een test ondergaan.
   – De contactopsporing of de betrokken arts zullen je hierover informeren.
  • Je komt terug uit een rode zone in het buitenland.
   – Je vult je ‘Passenger Locater Form’ in voor je aankomst in België.
   – Op basis daarvan wordt bepaald of je een hoog risicocontact hebt gehad of niet.
  • Je test zelf positief op COVID-19
   – Je gaat voor minimum zeven dagen in isolatie, geteld vanaf het begin van je klachten.
   – Je mag pas uit isolatie als je drie dagen symptomenvrij bent.
   – Isolatie wil ook zeggen, dat je géén contact meer hebt met je huisgenoten. Je zit bij voorkeur in een eigen kamer en hebt een aparte badkamer. Je draagt ten alle tijden een mondmasker bij het verplaatsen in je woning.
   – Ook hier zal je arts je goed informeren.

  Coronalert

  Wil je de uitslag van je test rechtstreeks ontvangen? Installeer dan zeker de app Coronalert voor je naar het testcentrum komt.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons