Ninoofs vaccinatiecentrum blijft open tot eind december

    01 oktober 2021

    NINOVE – Het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan blijft langer open voor de 3de prik . “Minister Beke heeft ons dit deze morgen bevestigd”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

    Vorige week was al beslist om alle 65-plussers de kans te geven op een derde prik als extra bescherming tegen het corona-virus. Afhankelijk van de eerste vaccinatieronde, zou dit gebeuren 4 tot 6 maand na hun laatste prik.

    December

    Vrijdagvoormiddag 01 oktober is de lijst bekend gemaakt met vaccinatiecentra, die daarvoor langer open blijven. “Ik heb net de bevestiging gekregen van de minister dat we open blijven tot eind december”, aldus burgemeester Tania De Jonge.

    Dat het Ninoofse centrum in een aparte locatie is ondergebracht, is zeker een pluspunt. Nogal wat steden en gemeenten moeten op zoek naar een andere plaats, omdat bijvoorbeeld hun sporthal terug in gebruik is.

    “Ninove heeft inderdaad het voordeel, dat we snel kunnen schakelen en open blijven. Het team is er klaar voor. Ik hoop, dat we snel ook een antwoord zullen krijgen op de praktische vragen in verband met die verlenging, bijvoorbeeld over de aanlevering en de financiering.”

    Eerste lijn

    En de burgemeester zal op hoger niveau nog een ander punt aankaarten.

    “Ik stel voor om de derde prik niet te beperken tot de 65-plussers, maar uit te breiden tot alle mensen van de eerstelijns gezondheidszorg. Zij lopen meer dan anderen risico en ook hun immuniteit daalt. Een derde prik zou hen eveneens een extra bescherming bieden.”

    Tot op vandaag zijn 31.179 bewoners van Ninove volledig gevaccineerd, dat is 79,20 % van de totale bevolking, over alle leeftijden heen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons