Ninoofs vaccinatiecentrum is klaar voor de kinderen

  08 januari 2022

  NINOVE – Het ‘vaccinatiecentrum for kids’ kan vanaf maandag 10 januari de kinderen van 5 tot 11 ontvangen voor een eerste prik.

  In totaal zijn 3.111 uitnodigingen verstuurd naar de ouders van deze leeftijdsgroep. Daarvan hebben 776 inmiddels bevestigd. Al is dat aantal op dit moment achterhaald omdat ouders hun kinderen nog altijd aanmelden.

  We kregen zaterdag 08 januari vooraf een rondleiding in het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan. Het is tijdelijk omgevormd tot een kindvriendelijke ruimte, zodat de 5- tot 11-jarigen zich daar in hun uppie zullen voelen. Zelfs het Wortelmanneken is van de partij.

  Vaccinatieproces

  Noodplanner Tom Ooms legde ons uit hoe het vaccinatieteam dit concreet zal aanpakken. “Het doelpubliek is heel verschillend en dus is gezorgd voor afleiding na elke stap in het vaccinatieproces. Het is de bedoeling om niet te fixeren op de prik zelf.”

  Dokter Dirk Van Vaerenbergh is de coördinerende arts. “De kinderen krijgen eveneens een Pfizer-vaccin, maar in een kleinere dosis en met een aangepaste naald. Drie weken na de eerste prik krijgen ze een tweede.”
  Ook hij kijkt uit naar het einde van de pandemie, al houdt hij nu al een warm gevoel over aan de groep, die doorheen de vaccinatiecampagne naar elkaar is toegegroeid.

  Burgemeester Tania De Jonge staat heel positief tegenover deze vaccinatiecampagne voor de kinderen. “Uiteraard ligt de beslissing bij de ouders, maar het is een stap in de bescherming van de anderen. Natuurlijk zal de vaccinatiebereidheid hier minder hoog liggen, maar dat vind ik minder zorgwekkend dan wanneer volwassenen zich niet laten vaccineren.”

  Eind januari zal elke volwassene, die dit wenst, trouwens een derde prik hebben gekregen.

  MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons