Ninoofse fonteinen liggen stil

    07 augustus 2022

    NINOVE – De drie fonteinen in het stadscentrum spuiten niet meer sinds zaterdag 6 augustus. Dat is een van de maatregelen om zorgzaam om te springen met water.

    De voorgaande jaren lagen een of meerdere fonteinen ook al eens stil omwille van onderhoud of technische mankementen.

    Dit keer zijn de fonteinen op de Graanmarkt, het Twijndersplein en het dr. Hemerijckxplein doelbewust afgesloten. Omwille van de eventuele waterschaarste zijn ze preventief stilgelegd.

    Het water wordt er weliswaar rondgepompt in een gesloten circuit, maar het debiet moet toch regelmatig worden aangevuld. Zeker bij warm weer verdampt nogal wat water.

    Maatregelen

    Maandag 8 augustus zou de Vlaamse Droogtecommissie samenkomen. Deze komt in actie bij langere droge periodes met algemene watertekorten. Zij staat in voor het overleg en de afstemming bij waterschaarste. De commissie adviseert over bijkomende maatregelen om water te besparen en de resterende watervoorraden optimaal te benutten.

    Het is ondermeer op basis van het advies van de Droogtecommissie, dat provinciegouverneur Carina Van Cauter op 16 juli een algemeen onttrekkingsverbod invoerde voor alle Oost-Vlaamse onbevaarbare waterlopen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons