Ninoofse jeugd kon terug vlotjes de Dender op

  07 mei 2022

  NINOVE – De jeugdraad Voesj en de jeugddienst organiseerden zaterdag 7 mei de jaarlijkse vlottentocht op de Dender.

  De afgelopen twee jaar was er geen vlottentocht om de inmiddels gekende reden. Maar de formule bleef een uitdaging voor de groepen: zij bouwden eerst zelf een vlot met eigen materiaal en gingen daarmee nadien de Dender op.

  Wij namen poolshoogt aan ’t Oeverstekske, waar de 150 deelnemers alvast hun sjorvaardigheden in de praktijk konden brengen. Daarna vlotten ze naar de startplaats ter hoogte van de brandweerkazerne aan de Désiré de Bodtkaai.

  Brug

  Meteen na de start rond 13 uur dook een eerste hindernis op: de Oude Kaaibrug weigerde alle dienst. Doordat de opvarenden zich zo klein mogelijk maakten, konden de 8 vlotten toch passeren. Uiteindelijk kreunde de brug toch omhoog. De brandweer van de zone Zuid-Oost en de lokale politie van Ninove hielden een oogje in het zeil om het vlotte verloop te garanderen.

  Het einde van de tocht was voorzien rond 16 uur in de bocht van de Dender aan de ‘Dikke van Pamel’ in Roosdaal.

  Uiteraard waren er prijzen te winnen: voor het meest originele bouwsel, de snelste vlottenploeg en het vlot met het meeste aantal deelnemers. Mocht alles – soms letterlijk – in het water zijn gevallen, dan was nog een pechprijs voorzien.

  Nadien kunnen de winnaars en de minder fortuinlijke vlottenvaarders gezellig bijpraten.

  Info: jeugdraad Voesj.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons