Ninoofse stadsapp in nieuw jasje

    31 mei 2023

    NINOVE – De stadsapp zit vanaf 1 juni in een nieuw jasje. Deze biedt je voortaan alles wat je vandaag kan regelen via de website van Mijn Burgerprofiel.

    Je kan als inwoner met de app:

    • persoonlijke gegevens raadplegen (info over je woning, een overzicht van je diploma’s…),
    • attesten en vergunningen raadplegen en downloaden,
    • eBox-berichten ontvangen,
    • een afspraak maken,
    • lokaal nieuws volgen,
    • op de hoogte blijven van activiteiten en evenementen in je buurt,
    • openingsuren raadplegen,
    • meldingen ontvangen.

    Schepen Joost Arents (Onafh.), bevoegd voor digitalisering: “Ninove zit bij de eerste steden in Vlaanderen om te starten met de ‘Mijn Burgerprofiel App’. Daarmee heb je de overheid altijd ‘op zak’. Dat past helemaal binnen de voortgaande digitalisering van ons lokaal bestuur. Het mooie aan deze app is, dat het aantal functionaliteiten de komende maanden en jaren enkel maar zal toenemen.”

    Verschillende partner bouwen die app immers verder uit. “Vlaanderen ontwikkelt nieuwe functionaliteiten, maar ook gemeenten en steden, waaronder Ninove, zetten hier volop hun schouders onder. Waarom zou je bijvoorbeeld naar het stadhuis moeten komen voor attesten, die je perfect online kan aanvragen? Al vergeten we natuurlijk de inwoners niet, die minder digitaal geletterd zijn. Je zal nog altijd in het stadhuis terechtkunnen met al je vragen.”

    Overschakelen

    Had je de stadsapp al op je telefoon en staan de automatische updates aan? Dan hoef je niets te doen. Wanneer je de app opent, krijg je meteen de laatste versie te zien.

    Staan je automatische updates uit? Dan krijg je een melding, dat een update nodig is. Met enkele klikken kan je die update zelf starten.

    Nog geen Ninove-app? Download de gratis Ninove-app via: de Apple App Store, de Google Play Store.

    Hulp nodig?

    Je vindt op Mijn burgerprofiel alvast heel wat informatie. Je kan via die webpagina met iemand chatten of een e-mail sturen.

    Bel je liever? Dat kan via het gratis nummer 1700.

    Info: Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons