Ninoofse vaccinatiecampagne draait op volle toeren: een stand van zaken

    20 juni 2021

    NINOVE – De vaccinatiecampagne verloopt vlot. We peilden bij burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) naar de meest recente cijfers en de organisatie achter deze campagne.

    Op basis van het aantal toegediende vaccins, lijkt het in Ninove alvast zeer goed mee te vallen.

    Tot en met 18 juni kregen 23.483 (74,59 %) van alle volwassenen een eerste prik; 11.320 (35,96 %) zijn al volledig gevaccineerd.

    Van de 65-plussers ontvingen 7.867 (95,44 %) een eerste dosis; 6.860 (83,22) van hen zijn volledig gevaccineerd.

    Personeel

    We vroegen de burgemeester ook hoe het zit met de vaccinatiebereidheid onder de Ninovieters.

    In sommige vaccinatiecentra is er sprake van een nakend tekort aan medisch personeel en vrijwilligers. Is dit in Ninove eveneens het geval?

    Logistiek

    Bij de apotheker met dienst Marc Verschelden beluisterden wij het verschil in aanpak bij de verhandeling van de verschillende soorten vaccins.

    In geval er overschotten zijn, contacteert het centrum de mensen op de wachtlijst, soms om 21 of zelfs 22 uur ’s avonds. Door die aanpak moest nog geen enkel vaccin worden vernietigd.

    Info: studie Indiville en UHasselt.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons