• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ninoofse woon-zorgcentra beperken aantal bezoekers

  15 oktober 2020

  NINOVE – In de vier woon-zorgcentra (WZC) is vanaf 14 oktober het aantal bezoeken aan de bewoners beperkt tot 2 vaste bezoekers per bewoner per week. Daarmee willen de directies een uitbraak van het corona-virus voorkomen.

  Tijdens de eerste corona-golf slaagden de vier WZC’s op Ninoofs grondgebied erin een uitbraak tegen te gaan. Dat kwam mede door de maatregelen, die de directies in onderling overleg doorvoerden. Nadat het ergste was geweken, zijn deze maatregelen versoepeld en waren bezoeken en activiteiten terug mogelijk.

  2 vaste bezoekers

  De corona-cijfers zijn inmiddels sterk toegenomen, ook in Ninove en de regio (zie cijfers in bijlage). Daarom passen de WZC’s onder andere terug een striktere bezoekersregeling toe.

  Katrien Van den bossche (WZC Klateringen): “Vanaf woensdag 14 oktober laten we nog slechts 2 vaste bezoekers per bewoner en per week toe. Dat is dus een vaste bubbel van 3 personen. De bezoeken vinden plaats in de kamer van de bewoner. Wij vragen ook om zich aan de algemene veiligheidsmaatregelen te houden.”

  De cafetaria is vanaf die dag gesloten. “Maar met een bewoner een wandeling buiten maken is nog mogelijk. Bovenal vragen wij dat de mensen hun gezond verstand gebruiken. Ga bijvoorbeeld met onze bewoners niet op een drukke plek, beperk de sociale contacten en neem geen risico’s.”

  Overleg

  Dat bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn, bevestigde ons ook Maarten Drieghe van het WZC Wilgendries.

  “Wij overleggen op wekelijkse basis tussen de vier woon-zorgcentra over de evolutie en nemen gezamenlijke en gepaste maatregelen. We hebben daardoor eerder dit jaar een corona-uitbraak kunnen vermijden. We willen dat zo houden. De laatste weken hebben wij het aantal bezoekers sterk zien toenemen. Met de stijgende corona-cijfers nemen ook de kansen op een besmetting toe. Daarom die afspraken, onder andere om het aantal bezoekers te beperken tot 2 vaste bezoekers per bewoner per week.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons