Ninove breidt wifi-netwerk fors uit

    30 juli 2019

    NINOVE – Het schepencollege keurde de site survey goed voor de wifi-dekking en het leveren van access points (toegangspunten). Deze beslissing heeft betrekking op de academie, de bib, De Plomblom, de Hospitaalkerk en het WZC Klateringen.

    Schepen van ICT en digitalisering Joost Arents (Onafh.): “Als stad en OCMW hadden we tot voor kort enkel een basisvoorziening voor een publiekswifi in het stadhuis, het Fedimmo-gebouw, het Oud Stadhuis, cc De Plomblom en de bibliotheek. Het was de bedoeling om de bezoekers toch al te voorzien van de nodige internettoegang.”

    “Begin dit jaar hebben we als stadsbestuur besloten om in alle stads- en OCMW-gebouwen wifi te voorzien. Dat heeft enerzijds een publieksgedeelte, waarbij we het mogelijk maken voor alle bezoekers van deze gebouwen om te genieten van internetconnectiviteit. Daarnaast zal er ook een intern gedeelte zijn (interne wifi). Dat zal de medewerkers toelaten om intern mobieler te zijn. Op die manier kunnen ze tegelijk ook meer digitaal werken.”

    Momenteel zijn die voorzieningen al aanwezig in het Fedimmo-gebouw, het stadshuis en het jeugdcentrum. “Dit is enthousiast en positief onthaald. Daarop besloten wij om verder te gaan met fase 2: de academie, De Plomblom, de Hospitaalkapel en Klateringen.”

    In de loop van 2020 komen de overige gebouwen aan bod zoals de sporthal, ‘t Kadeeken, het zwembad, de technische dienst en het Sociaal Huis (bij de opening van het gebouw).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons