‘Ninove Danst’ schenkt terug kerstrozen aan Klateringen

  23 december 2020

  NINOVE – De ploeg van ‘Ninove Danst’ liet zich woensdagnamiddag 23 december terug van haar warmste kant zien. De groep overhandigde 300 kerstrozen aan de bewoners en het personeel van het woon-zorgcentrum (WZC) Klateringen.

  Net als vorig jaar schonken de medewerkers van ‘Ninove Danst’ 300 kerstrozen voor de bewoners en het personeel van Klateringen. Met dit keer een leuk extraatje.

  “Dit jaar hebben we 100 design mondmaskers van Dries Van Noten gemaakt voor het personeel”, zegde ons Walter Praet. “Alles samen kunnen we met ‘Ninove Danst’ toch voor € 1.500 schenken. Normaal hadden we in oktober ons groot evenement gepland, maar dat is afgelast, net als andere initiatieven.”

  Bloemetje

  Maar Walter en de medestanders stonden erop om terug de kerstrozen aan Klateringen te schenken.

  “We mogen de bewoners hier niet vergeten. Ik ga dikwijls op bezoek bij mijn moeder en in een woon-zorgcentrum krijgen sommige mensen veel bezoek en anderen weinig. Misschien speelt ook wat eigenbelang mee. We zijn allemaal zestigers en wellicht komen we later ook hier of elders terecht. Maar het is een aangelegenheid, waar ik altijd gevoelig voor blijf. Ook hier zijn mensen, die weinig of niets hebben. Een bloemetje op de kamer kan veel betekenen.”

  Dat beaamt directeur Steven Sonck: “Die kerstrozen zijn zeer welkom en het geeft ook het personeel extra motivering tijdens het werk. Heel leuk is de attentie van de design mondmaskers voor het personeel. Ze zullen deze privé dragen, want hier moeten we natuurlijk andere gebruiken.”

  Evolutie

  Momenteel lijkt de situatie in het WZC wat op te klaren. “De besmettingen zakken, enkele positief geteste bewoners zijn inmiddels genezen verklaard. De komende dagen zullen ook anderen naar hun eigen kamer terug kunnen. We hopen op de vaccins, al begrijp ik het wantrouwen van sommige mensen, ook van bewoners. Maar het is uitkijken naar het moment, dat we het gewone leven kunnen hernemen.”

  Info: Ninove DanstKlateringen.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons