‘Ninove danst’ verdeelt kleding onder gezinnen in moeilijkheden

    09 september 2020

    NINOVE – Dansen zit er voorlopig niet in, maar Walter Praet en zijn ploeg zijn niet bij de pakken blijven zitten. De komende twee weekends verdelen ze gratis 5.000 stuks kwaliteitskledij onder gezinnen in nood.

    In de grote hal van zijn voormalig confectiebedrijf Cloë ligt de kledij netjes opgetast en hangt ze aan rekken. “Met Ninove Danst hebben wij 10 jaar Teledienst Ninove gesteund. Nu hadden wij een nieuw project gepland met de bedoeling om mensen in nood op hun paasbest te kleden. En uit de vele contacten, die we hebben, weet ik dat in Ninove behoorlijk wat mensen en gezinnen in moeilijkheden verkeren. Maar goed, dat kon dus niet gebeuren.”

    Waardevolle kledij

    Inmiddels hadden heel wat Ninovieters positief gereageerd op zijn oproep om waardevolle kledij te geven. “Het gaat in totaal toch om 10.000 stuks. Onze ploeg heeft die een voor een gecontroleerd en gesorteerd. We hielden een mooie voorraad van 5.000 stuks over. Het kwam er daarna op aan om de kledij op de juiste bestemming te brengen. Mensen kunnen zich via de sociale kruidenier of de vereniging ‘Zonder honger naar bed’ inschrijven.”

    Walter rekent op een honderdtal gezinnen. “Dan spreken we al gauw over 2.000 tot 3.000 stuks kleding. Maar er is keuze genoeg. Deze gezinnen kunnen tijdens de komende twee weekends hun gading vinden in het ruime aanbod. Via jetons, die ze aan de inkom krijgen, kiezen ze elk gratis 10 stuks uit. Als die actie succesvol is, organiseren we later misschien iets gelijkaardig.”

    Geen alternatief dansfeest

    Het evenement ‘Ninove Danst’, dat gepland stond in oktober, gaat niet door. “Aanvankelijk dachten wij aan een alternatief, waarbij de gasten konden aanzitten aan tafeltjes, iets eten en drinken, en genieten van muzikale optredens. Maar daar hebben we van afgezien. We hopen op een andere editie van ‘Ninove Danst’ volgend jaar met een zeer gezellig avond.”

    Info: de gezinnen zijn welkom op de zaterdagen 19 en 26 september tussen 10 uur en 17 uur, op de zondagen 20 en 27 september van 9 uur tot 13 uur – Ninove Danst.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons