Ninove herdenkt oorlogsslachtoffers op 11 november

    11 november 2019

    APPELTERRE/EICHEM – Alle vaderlandslievende verenigingen van Ninove en deelgemeenten kwamen voor de traditionele herdenkingsplechtigheid samen in Appelterre-Eichem.

    De plaatselijke Strijdersbond voor de Vrede, de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, de stedelijke basisschool De Oogappel en het stadsbestuur bundelen de krachten voor de organisatie en het welslagen van deze viering.

    Die begon om 9.30 uur in de parochiekerk met een plechtige herdenkingsmis voor de oorlogsslachtoffers en de overleden leden van de deelnemende organisaties. De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en het Sint-Gertrudiskoor luisterden de dienst op.

    Nadien volgden aan de gedenkplaat op het kerkplein de naamafroeping en de huldiging van de oorlogsslachtoffers.

    Tijdens de aansluitende receptie in zaal PAX stelden de leerlingen van de stedelijke basisschool hun werkstuk over vrede voor.

    MLI

    Foto:RDG

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons