Ninove is solidair met Pepinster

  11 januari 2022

  NINOVE – De stad zal zaterdag 29 januari materiaal inzamelen om het zondag 30 januari af te leveren in Pepinster en de omliggende regio. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) zet haar schouders onder deze solidariteitsactie.

  “Na een bezoek in september aan het rampgebied van de Vesder, was ik diep onder de indruk”, vertelde zij ons. “Ik kreeg ook al veel vragen om een inzamelactie te organiseren. Dat zullen we doen via de Facebookgroep Ilo. Daarom mijn oproep tot vrijwilligers voor een zeer gerichte inzamelactie van materiaal en lang houdbare voeding, zaken die de mensen daar echt nodig hebben.”

  Lijst

  Tien dagen voor de actie zal op de Facebookgroep een lijst verschijnen.

  “Kandidaat-vrijwilligers kunnen zich via een persoonlijk bericht of burgemeester@ninove.be kenbaar maken. Zaterdag 29 januari gebeurt dan de inzameling: corona-veilig via aparte looplijnen en inzamelvakken. Zondag 30 januari volgt de levering ter plekke. Nogmaals: alleen materiaal, dat de bevolking daar absoluut nodig heeft.”

  De burgemeester ook heel veel lof voor de Ninoofse zwerfvuiljagers, die al heel wat weekends naar het rampgebied zijn getrokken om daar mee te helpen bij de opruimacties. “Ik ben ontzettend dankbaar voor hun inzet en hun solidariteit.”

  Info: FB IloTania De Jonge.

  MLI

  Inzamelactie 29 januari – 9 tot 19 uur doorlopend – De Kuip Ninove.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons