Ninove neemt extra corona-maatregelen

  24 november 2021

  NINOVE – Naast de nieuwe strengere maatregelen van de federale en de provinciale overheid, nam de Ninoofse veiligheidscel op 18 en 22 november een aantal bijkomende beslissingen.

  De federale overheid legde sinds 20 november extra maatregelen op: brede mondmaskerplicht vanaf 10 jaar, covid safe ticket +, verplicht telewerk, veralgemeende extra vaccinatie en aandacht voor ventilatie.

  De gouverneur van Oost-Vlaanderen nam het besluit om gelegenheidsfuiven en niet-professioneel georganiseerde dansgelegenheden te verbieden.

  Extra

  De veiligheidscel van Ninove nam de volgende bijkomende beslissingen.

  • Organisatoren van eetfestijnen wordt aanbevolen om te schakelen naar afhaaleetfestijnen.
  • De kerstmarkten in Pollare en Aspelare zijn geannuleerd, net als de PakskesMet in de Biezenstraat. Gezien de huidige corona-situatie en de opgelegde maatregelen was een veilige organisatie quasi onmogelijk
  • Het reuzenrad tijdens Ninove Wintert kan blijven staan, maar het winterdorp errond met drank- en eetstandjes komt er niet. Het kermisje kan wel plaatsvinden, maar er wordt met aandrang gevraagd een mondmasker te dragen als een veilige afstand niet mogelijk is.
  • De trouwrecepties zijn tijdelijk afgeschaft.
  • De stadsdiensten werken maximaal na afspraak

  Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “De situatie is heel ernstig, het aantal besmettingen blijft toenemen. Dan moet je maatregelen nemen. Het is geen aangename beslissing om bijvoorbeeld kerstmarkten af te lasten, maar het begrip bij de organisatoren is gelukkig groot.”

  Basisprincipes

  • De hygiënemaatregelen (bv. handen wassen, hoest- en nieshygiëne…) blijven essentieel.
  • Buitenactiviteiten moeten waar mogelijk de voorkeur krijgen. Waar nodig moeten binnenruimtes voldoende worden verlucht.
  • Extra voorzorgsmaatregelen zijn nodig voor mensen, die tot een risicogroep behoren.
  • De veiligheidsafstand van 1,5 m is de norm. Als je deze niet kunt respecteren, draag je best een mondmasker.
  • Beperk maximaal jouw sociale contacten.

   

  Vaccinatiemarathon

  Vanaf 1 december organiseert de Eerstelijnszone Dender-Zuid een vaccinatiemarathon in Ninove. Gedurende 2 weken wordt elke werkdag gevaccineerd. Iedereen, die nu al recht heeft op een 3de prik, zal deze zeker ook voor Kerstmis krijgen.

  Burgemeester Tania De Jonge: “We zetten met het vaccinatieteam inderdaad alles op alles om de boosterprik snel toe te dienen. Daarvoor mijn heel grote dank voor de inzet van iedereen. Ik wil daarnaast ook heel erg aandringen op het blijven volgen van de corona-maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker als je geen veilige afstand kan bewaren.”

  Info: Corona-virus.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons