Ninove ondertekent met 11 andere gemeenten charter ‘Gezonde Gemeente’

    02 april 2019

    DENDERMONDE/NINOVE – De 12 stads- en gemeentebesturen uit het werkgebied van het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) Dender vzw ondertekenden maandag 01 april het charter ‘Gezonde Gemeente’. Zij engageren zich om werk te maken van een structureel preventief gezondheidsbeleid.

    ‘Gezonde Gemeente’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s. De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) zijn nauw betrokken partners. De Vlaamse overheid biedt ook ondersteuning.

    De 12 betrokken stads- en gemeentebesturen hernieuwden in CC Belgica Dendermonde hun betrokkenheid. Zij streven ernaar de gezonde keuze tot de meest gemakkelijke keuze te maken voor iedereen. Ze maken een prioriteit van het wegwerken van gezondheidsongelijkheid.

    Logo Dender spoort de gemeenten aan om gezondheid volwaardig op te nemen in de lokale meerjarenplanning 2020-2025, als een rode draad doorheen alle beleidsdomeinen. De stuurgroepen zullen concrete en lokale initiatieven uitwerken.

    Info: Logo DenderGezonde Gemeente.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons