Ninove stapt in intergemeentelijke samenwerking wonen

    21 november 2019

    NINOVE – De stad werkt mee aan een intergemeentelijk samenwerkingsverband om het lokaal woonbeleid professioneel en kwalitatief te organiseren.

    Steden en gemeenten hebben een regierol inzake woonbeleid. SOLVA (streekintercommunale voor Zuid-Oost-Vlaanderen) ondersteunt hen daarin via een intergemeentelijke samenwerking.

    De intercommunale dient bij het Agentschap Wonen Vlaanderen een subsidieaanvraag in voor de oprichting van 6 clusters van steden en gemeenten, die gaan samenwerken rond lokaal woonbeleid. Dit intergemeentelijk gesubsidieerd samenwerkingsverband laat toe het lokaal woonbeleid in 19 lokale besturen professioneel en kwalitatief te organiseren.

    Door mee te stappen in deze samenwerking, engageert de stad zich om een aantal verplichte activiteiten op het vlak van wonen verder uit te werken en uit te voeren. Het gaat o.a. over divers en betaalbaar wonen, de kwaliteit van het woningpatrimonium, de verdere uitbouw van een woonloket. Alles gebeurt met aandacht voor de meest woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden.

    Ninove zal hiervoor samenwerken met Haaltert en Denderleeuw. Via het intergemeentelijke samenwerkingsverband kan de stad ook een beroep doen op extra gekwalificeerd personeel vanuit SOLVA. De toetreding is kosteloos voor de stad.

    Info: dienst ruimtelijke ordening – 054-31 32 96 – ruimtelijke.ordening@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons