Ninove verplicht mondmaskers bij alle publieke evenementen

    21 juli 2020

    NINOVE – Bij alle publieke evenementen moet je vanaf donderdag 23 juli een mondmasker dragen, ook als ze in open lucht plaatsvinden.

    Op de dinsdagmarkt was een mondmasker dragen al verplicht. Vanaf 23 juli moet het ook op de kermis en alle andere publieke evenementen. Dat geldt zowel voor activiteiten van de stad als deze van verenigingen of particulieren.

    Ga je naar een concert of een cultuurvoorstelling, dan moet je ook tijdens de opvoering het masker aanhouden. Voor kinderen tot 12 jaar geldt deze maatregel niet.

    Kom je dus naar ‘De Donderdagen’, dan zal je tijdens de opvoering een masker moeten dragen. Uiteraard mag je het wel even uitdoen om iets te eten of te drinken.

    Met deze maatregel wil de stad het aantal corona-besmettingen inperken en een tweede corona-golf vermijden. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) bevestigde dat “de politie hierop ook strikter zal toezien, net zoals dat nu al gebeurt bij de dinsdagmarkt.”

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons