Ninove wil wijk-werkers inzetten voor alle stadsdiensten

    14 december 2020

    NINOVE – De gemeenteraad besliste op 24 november om wijk-werkers in te zetten voor alle stadsdiensten.

    Wijk-werkers zijn ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB of hebben recht op een leefloon. Wanneer ze zich nog niet klaar voelen voor de arbeidsmarkt, kunnen ze klusjes uitvoeren.

    Dat kan bij een particulier, in een school, een gemeente of vzw, een niet-commerciële vereniging of een land- en tuinbouwbedrijf.

    Zij ontvangen een vergoeding via wijk-werkcheques, bovenop hun uitkering.
    Dat systeem was vroeger gekend onder de naam PWA-werkers en PWA-cheques.

    Stadsdiensten

    De stad schakelde al wijk-werkers in op de dinsdagmarkt. Op basis van deze positieve ervaring besliste de gemeenteraad om hen voor alle stadsdiensten in te schakelen.

    Schepen voor sociale zaken en -tewerkstelling Veerle Cosyns (Samen): “De sociale dienst van de stad zet sterk in op activering. Deze beslissing voorziet een extra aanbod aan werkplaatsen binnen het wijk-werken. Als stad willen we iedereen activeren op maat en zoveel mogelijk werkzoekenden motiveren om terug aan de slag te gaan. Deze beslissing helpt ons hierbij alvast vooruit.”

    Praktisch

    Info: Ninove wijkwerkenVDAB wijkwerkenpwwawijkwerken@gmail.com.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons